Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /var/www/vhosts/stichtinglawine.nl/httpdocs/libraries/joomla/html/parameter.php on line 512

 Donderdag 17 april was het lentefeest met een duurzame boodschap aan de leerlingen van de Vlaardingse Dagschool Erasmus. De hele school, samen met de ouders van de spelers, zaten geboeid te kijken naar de theater prestaties van groepen 6-8.

De Afval Journaalshow combineert voorlichting met tips over hoe je, je eigen afval productie kunt verminderen en hoe belangrijk het is om aan recycling te doen. Dit theaterproject is onderdeel van “Spelen in een Schonere Wijk” een project van Stg. Lawine i.s.m. de gemeente Vlaardingen. Het beoogt kinderen op een speelse en plezierige manier te leren om afval weg te gooien waar het hoort. Opruimacties in de buitenruimte, allerlei spellen en lesbrieven maken deel uit van een afvaleducatiepakket met als motto “lachend leren” Lawine toert langs scholen in Vlaardingen, de gemeente blijft steun bieden aan de scholen die willen zorgen voor een schoon stukje buitenruimte rondom hun schoolgebouw. Bij de Erasmus Dagschool was ook de ouderkamer betrokken. Moeders hielpen mee met de opruimacties en bij het theaterproject en de lenteviering lunch. Deze was, eerder op de dag, door de leerlingen zelf gemaakt in de kookworkshops.
"Volgende jaar weer", was de mening van de leerkrachten van de Erasmus. “Spelen in een Schonere Wijk” is een mooie manier om mensen bij elkaar te brengen, plezier te hebben, en tegelijk wat opsteken over duurzaamheid in je eigen wijk ”, aldus projectleider Kathie diStefano van Stg. Lawine.

web DSC 0002

web DSC 0051

web DSC 0175

web DSC 0228

web DSC 0280

web DSC 0281