Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /var/www/vhosts/stichtinglawine.nl/httpdocs/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

Voor de tweede keer waren juf Kettie en juf Mies uitgenodigd om bij basisschool Het Christal op visite te komen met het project Spelen in een Schonere Wijk. Drie weken lang waren zij op de meest uiteenlopende manieren met elkaar aan de slag gegaan. Na spetterende shows en workshops om het thema af te trappen, wist de hele school het; Stichting Lawine was in the house! Met klassenbezoeken om dieper op het thema afval gedrag en bewustwording in te gaan werd het al snel duidelijk dat er bij deze leerlingen veel kennis is en enthousiasme om er wat aan te doen!

Ze zijn er dan ook met veel plezier op ingegaan om, met geleende opruimspullen van Irado, hun eigen wijk in te gaan en op te gaan ruimen. Groep 7/8 had zelfs zo de smaak te pakken dat ze dezelfde dag nog een keer de wijk in zijn gegaan.

Op de afsluiting van het thema hielp stichting Lawine uiteraard ene handje mee en organiseerde 3 optredens met de leerlingen van groep 3/4 die het rommellied lieten horen, de leerlingen van groep 5/6 een duurzame tassen modeshow liepen en groep 7/8 het geheel feestelijk afsloot met een stoere rommelrap dans. Wat een feest! Onze boodschap is bij deze school goed aangekomen. Op naar de volgende!

Citaten vanuit het publiek:

`Wanneer de dames van Stichting Lawine komen leeft het thema helemaal op bij iedereen hier op school!`, (klassenassistente) ‘Ik vond de afsluiting zo leuk, blij dat ik het heb meegemaakt!’ (ouder)

‘Ze maken echt van los bij de kinderen.’ (leerkracht onderbouw)

‘Juf Kettie is ook op visite geweest bij de school van mijn kinderen in Rotterdam-Zuid. Het heeft zo’n inpakt op ze gemaakt dat ze hebben het nog steeds over, en dat was 6 jaar geleden!’ (Juf. Nelleke)

 

Groot Vlaardingen week13 18 19  Untitled 1
 IMG 20180222 WA0000