Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /var/www/vhosts/stichtinglawine.nl/httpdocs/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

Juf Kettie’s “Mama Zeemeeuw Show” is zowel een introductie in theater als een les in hoe om te gaan met afval en hergebruik, bestemd voor jonge kijkers. Het kwam dus mooi uit dat toen Kathie diStefano van Stichting Lawine eind februari, begin maart een bezoek bracht aan basisscholen in Baltimore, zij kon meteen werken met de jonge kijkers in Maryland.

YAMD Login Logo

Young Audiences Arts For Learning Kathie diStefano.

 Basisschool Baybrook en Wolfe Street Academy werden bezocht en zij gaf voorstellingen voor kijkers van 4 tot 6 jaar. Zoals bijna alle voorstellingen is er een interactieve comedy voorstelling die tot doel heeft kinderen bewust te maken hoe belangrijk het is dat zij weten waar afval weggegooid dient te worden.

Op de Baybrook school trad ze op in een voorstelling voor groot publiek, 150 kinderen waren aanwezig. Op de Wolfe Street was het intiemer, met 50 kijkers in het publiek. Gekke bewegingen, hilarische ogenblikken waarbij afval op haar hoofd viel en een verhaal waarbij het publiek mee kon doen met haar op het toneel, waren speelse elementen waardoor het publiek zeer gefascineerd raakte.

Aan het einde van de voorstelling trok Kettie een paar klompen aan en leerde hen de “Het Rommel Lied”, terwijl ze het ter plekke vertaalde voor de kinderen. De voorstellingen smaakten naar meer, zodat er plannen zijn gemaakt voor nog een “Baltimore City Schools” toer, eind oktober/begin november 2019.

Ms Kathies Seagull Mamma shot sleeping

 "The Seagull Mamma” show is de Engelse versie van de Hollandse “Zeemeeuw Mamma” voorstelling”. Deze voorstelling is een onderdeel van een onderwijs programma dat uitgevoerd wordt op Nederlandse scholen. De lessen dragen ideeën aan hoe je succesvol de buurt kan schoonmaken en inspireren leerkrachten hoe leerlingen te motiveren. Avalanche Arts (Stichting Lawine) voert al jaren onderwijs programma’s uit, die uitgaan van gedragsverandering ten aan zien van afval en hergebruik, op basis en middelbare scholen. Stichting Lawine laat zien hoe eenvoudig het is om afval en hergebruik thema’s op een leuke wijze in te passen in het curriculum. Stichting Lawine heeft haar basis in Rotterdam.

Voor meer informatie ga naar: www.kathiedistefano.com

Ms Kathie cleaning up with kids

Ms Kathies Recycling Show 2 with clog