Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /var/www/vhosts/stichtinglawine.nl/httpdocs/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

Feest! Want Stichting Lawine mag voor de vijfde keer terugkomen bij BSO de Schakel in Vlaardingen. Hier leeft het thema ‘Spelen in een Schonere Wijk’. Stichting Lawine stimuleert de kinderen tot het bestrijden van zwerfafval en leert de kinderen spelenderwijs met afval om te gaan. En dat is te merken aan de kinderen die ons met enthousiasme terug verwelkomen.

foto bso de Schakel news item okt 2019

Los van de leuke theater opdrachten weten de kinderen al precies wat er speelt in hun wijk op het gebied van zwerfafval. Ze staan dan ook te popelen om op "afval onderzoek" te gaan. Ze zijn niet meer te remmen en staan erop tijdens het onderzoek al te beginnen met schoonmaken, wat ze ook vastberaden doen!

Wanneer de tijd gekomen is om weer naar binnen te gaan, wekt het zien van alle verzamelde afval een vurige gedrevenheid bij ze op. De kinderen weigeren te gaan spelen en besluiten in plaats daarvan actie posters te gaan maken met zelfs, hun zelf bedachte website. Zelfs wanneer hun fantastische juf Cindy roept dat het toch echt tijd is om te gaan eten om 17.00 klinkt er luid protest van de kinderen want "dit is te belangrijk!". “Wow, wat een voorbeeld deze kids!”