Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /var/www/vhosts/stichtinglawine.nl/httpdocs/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0
HG website button MeeDoen  HG website button voorgaande activiteiten
HG website button wijk journaal

De buurtgemeenschap Heijplaat is een klein wijkje midden tussen de containerterminals van Rotterdam-zuid. Een buurt waar weinig mensen wonen en iedereen dus meer op elkaar is aangewezen. Lawine heeft net als vele anderen haar burgerplicht ingezet om Heijplaat te laten uitgroeien tot een plek waar iedereen wel zou willen wonen.

Lawine heeft de taak op zich genomen om Heijplaat en haar bewoners te stimuleren om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken en Heijplaat op te ruimen en netjes te houden. Al valt dat niet altijd mee, we maken toch gestaag vooruitgang. Naast het betrekken van zoveel mogelijk andere organisaties zoals o.a. Duurzaam Heijplaat, de Kolk, de Kinderboerderij de Heij en de seniorenflat zoekt Lawine ook direct contact met bewoners die niet betrokken zijn bij een bestaande organisatie.

Wij vinden dat het afvalprobleem geen eensluidende verantwoording is van de afvalverwerkers maar van iedereen. Daarom mobiliseren we iedereen om een steentje bij te dragen. Dit heeft al de nodige resultaten opgeleverd. Naast opruim acties organiseren we ook sociale activiteiten om de kennis van afval en de verwerking te vergroten en om een kaart samen te stellen van afval hot spots in de wijk.

 

Wij hopen uiteindelijk ook mensen en organisaties van buiten de wijk te stimuleren om zich in te zetten, zodat het project zich als een olievlek (hoe cynisch) kan verspreiden.

 

U kunt Lawine altijd benaderen voor advies en begeleiding zodat de wereld een schonere en betere plaats wordt en we weer trots kunnen zijn op het milieu en de manier waarop we er mee omgaan.

 

AESC 0235

ADSC 0949

APicture 547