Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /var/www/vhosts/stichtinglawine.nl/httpdocs/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0
Achtergrondinformatie Projectuitvoerders

Aloijsius, geboren in Vlaardingen, is de artistieke directeur van Lawine.  Hij is het brein achter de verhaallijnen, teksten, educatiespellen en decorontwerpen voor alle projecten en shows van Lawine. Al meer dan 20 jaar heeft hij als clownkarakter “Bartje” opgetreden en daarbij al zijn verhaalideeën op het podium gebracht.  Zijn grote liefde voor het vertellen van verhalen heeft ook geresulteerd in het schrijven van drie boeken.  Daarbij heeft Aloijsius vele jaren gewerkt als docent improvisatietheater, zowel in klaslokalen en podiumkunstencentra als voor trainingen en workshops in communicatie en teambuilding bij de grote bedrijven en instellingen.

 

Aloijsius is een autodidact. Hij is belezen en hij heeft een grote algemene kennis van zaken. Zijn honger naar informatie en het willen weten van ‘hoe’ en ‘waarom’ dingen werken maakt zijn geest kritisch en scherp. Aloijsius heeft het talent om complexe informatie makkelijk uit te kunnen leggen, zodat ook kinderen het kunnen begrijpen. De vaardigheid om informatie in begrijpbare stukken te breken, is bruikbaar om moeilijke theorieën om te zetten voor Lawine’s afvallessen en spelen. Het creatieve denken is een positief resultaat van zijn dyslectie, waarmee hij bestaande spelen met extra focus en creativiteit kan invullen tot iets nieuws.

 

Kathleen is van oorsprong Amerikaanse, die, net afgestudeerd, in 1982 hier op bezoek kwam en besloot in Nederland te blijven.  Ze trouwde met Aloijsius, kreeg Rotterdamse roots en werd Nederlandse in 1988.  Ze had clowning ontdekt toen ze drama en dans studeerde aan het Bard College in upstate New York.  Eenmaal in Nederland sprak ze Nederlands met een buitenlands accent en ze maakte van deze handicap gebruik voor haar clownkarakter. “Kettie de Klown” was meer dan 25 jaar lang een structureel onderdeel van haar carrière. Alhoewel vroeger het optreden het belangrijkst voor haar was, maakte doceren ook altijd al een deel daarvan uit.

 

Kathie: “Lesgeven is een deel van mijn leven. Als teenager gaf ik les in zwemmen en coachte ik een zwemteam. Op het Bard College gaf ik dramales aan de lokale schoolkinderen en toen ik net in Nederland was gaf ik dansles.  Toen ik mij hier eenmaal gevestigd had als professionele actrice en theatermaker ging ik parttime door met onderwijzen.  Ik heb drama- en improvisatietheaterworkshops gegeven aan mensen van alle leeftijden en achtergrond. De afgelopen 12 jaar gaf ik dramales op Nederlandse middelbare scholen in het Engels.  Mijn meest recente project op de school waar ik werk is een combinatie van kunsteducatie met als thema afvalmanagement”.

Dresden-MediClowns-Nov08-Kathie-and-Loek web

project-leiders

Projectleiders

Aloysius van Saus

&

Kathleen J. diStefano

als Kettie de Klown & Bartje