Artist in Residence, Baltimore

2015

In 2015 was Kathie diStefano op uitnodiging van de Baltimore Rotterdam Sister City Committee artist in residence in Baltimore. Daar heeft zij scholen bezocht met Spelen in een Schonere Wijk.

Operatie Afval bezoekt middelbaar scholen in Vlaardingen

2015

 

Spelen in een Schonere Wijk reikt Gouden Grijper uit aan obs Klimop, Vlaardingen

2015

Op 21 mei 2015 werd door wethouder Ruud van Harten de Gouden Grijper uitgereikt aan OBS Klimop in Vlaardingen. De Gouden Grijper wordt uitgereikt aan een school die zich inzet voor het bestrijden van zwerfafval. Basisschool de Klimop heeft het bestrijden van zwerfafval toegevoegd aan het weekprogramma; hierdoor leren kinderen van jongs af aan "gooi afval waar het hoort" en ziet het er in de schoolomgeving opgeruimd uit.

Spelen in een Schonere Wijk toert langs basisscholen in Prins Alexander

2014-2015

  

Spelen in een Schonere Wijk toert langs basisscholen in Vlaardingen

2013-heden

  

Kathie ontvangt prijs Charlois 550 jaar pin

2013

Kettie di Stefano kreeg namens het dagelijks bestuur door ondergetekende de Gouden Charlois 550 speld uitgereikt voor haar vele werk welke zij voor Heijplaat op het gebied van afvalreductie en milieu bewustwording heeft verricht.

Heijplaat Groen met Het Wijk Journaal

2013

Het Wijk Journaal show was het hoogtepunt van het project Heijplaat Verbindt met Duurzaam Theater. Clubgebouw de Kolk, waar de shows plaats hebben gevonden op 1 en 2 februari waren druk bezocht. Het was een feestelijk gebeuren. Mensen kwamen bij elkaar, theater werd omarmd, nieuwe verbindingen gingen ontstaan en bestand wijkorganisatie werden verstevigd. De spelers, vrijwilligers, directe en indirecte betrokkenen werden verrast door hoeveel Heijplaaters werden gemobiliseerd en ingezet.

Artist in Residence, Baltimore

2013

 

Lawine produceert Vuil Spel bordspel

2013

Het dagelijks bestuur van Deelgemeente Charlois heeft besloten Lawine’s afval educatieproject Spelen in een Schonere Wijk weer te steunen. Als onderdeel van het project reikt Lawine spellen uit aan alle basisscholen in de deelgemeente. Afval Memorie, een kaartspel, en Vuil Spel bordspel zijn door Lawine speciaal ontworpen voor Spelen in een Schonere Wijk. Dit werd wederom mogelijk gemaakt door steun vanuit deelgemeente Charlois.

Lawine produceert Afval Memorie kaartenspel

2012

Baltimore Rotterdam Sister City Committee HarborTraces - Heijplaat Groen verbindt met Duurzaam Theater

2012

Een samenwerking tussen Lawine en de Baltimore Rotterdam Zusterstad Comité Professor Steve Bradley, University of Maryland Baltimore County, is twee weken lang te gast geweest bij Stichting Lawine op de Heijplaat. Tijdens zijn verblijf gaf Steve een animatiefilm workshop aan een groep jongeren die werken op de Heijplaat. Deze Rotterdamse doelgroep zijn jongeren van de Heijplaat Groen Voorziening, een samenwerking tussen Woonbron & ASVZ. Dit clubje jongeren is een bijzondere groep in verschillende opzichten. ASVZ is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, en ten tweede werken deze jongeren bijna dagelijks aan het zwerfafvalprobleem in de wijk Heijplaat. Zij kregen een week lang een serie workshops aangeboden waar ze verzameld afval bewerken tot kunstzinnig objecten waar animatiefilms van worden gemaakt.

WWF Award: Leaders for a Living Planet

2012

De Nederlandse afdeling van het Wereld Natuur Fonds heeft een onderscheiding toegekend aan Kathie diStefano voor haar educatieve, kunstzinnige projecten. Haar Stichting Lawine verbindt middelbare scholieren in Baltimore met Nederlandse in Groot Rotterdam.

Operatie Afval; afval-educatie voor middelbaar scholenis van start gegaan

2012

 

11/11/11 Heijplaat Groen organiseert i.s.m. gemeente Rotterdam op Heijplaat de Dag van de Duurzaamheid.

2011

 

Spelen in een Schonere Wijk toert in deelgemeente Charlois

2009-2012

 

Heijplaat Groen, een initiateif van Stichting Lawine en bewoners van de wijk Heijplaat, Rotterdam Zuid 

2008-2016

We hebben ontdekt dat we de straat en andere buitenruimtes beter moeten opruimen. Ook moeten wij liever zijn voor onze bomen en struiken. Om samen van Heijplaat een schonere en groenere wijk te maken was stg. Lawine begonnen met Heijplaat Groen. 

 

Spelen in een Schonere Wijk i.s.m. ROTEB

2006-2007

  

Ms. Kathie lessen en projecten i.s.m. Early Bird, vreemdetalenonderwijs

2005-2006

 

Eddie & Hugo

2003-2013

Eddie en Hugo een voorstelling van Lawines Aloijsius van Saus en Englishman Abroad, Chris Gurney Champignon. Kookles is een spetterende show waarbij niet alleen de t.v.-kookprogrammas op de hak worden genomen, maar ook de commerciële verkoopnetten. Kookles toont het publiek dat eten en entertainment al eeuwen op een briljante manier samengaan. Deze show heeft duizenden toeschouwers bereikt en had veel succes in Nederland en Belgie.

Spelen in de Wijk

2002-2005

Kettie de Klown wint met het project Spelen in de Wijk de prijs van Stichting Bijzondere Situaties voor het bevorderen van onderlinge communicatie die bijdraagt aan de leefbaarheid van de buurt. 

Uitgeverij Bartje: Kettie de Klown op Avontuur

2002

 

Kettie de Klown Club werd opgericht

2001

   

Kettie de Klown & Bartje shows i.s.m. Sport & Recreatie Rotterdam

1994-2003

De Kettie de Klown en Bartje shows in samenwerking met de Rotterdamse Jeugd Vakantiepas. Deze shows waren heuse feesten voor de duizenden kinderen, die vaak met hun familie, kwamen kijken. In de show wordt comedy verbonden aan bepaalde normen en waarden; de scenes zijn echter niet belerend, maar altijd om te lachen.

Kettie de Klown Speelt met Taal

1998-2002

Hoe krijg je kinderen aan het lezen en waarom is dat zo moeilijk? Dat vroegen wij ons of bij het ontwikkelen van een voorstelling om lezen te promoten. Wij concludeerden dat lezen pas leuk wordt als je achter de woorden en zinnen je eigen wereld kan bedenken, je fantasie de vrije loop kan laten en zodoende een wereld betreedt waarbij je alles om je heen vergeet. De voorstelling Kettie de Klown Speelt met Taal is op vele basisscholen in Rotterdam en omgeving gespeeld. De show werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van Stichting Lezen en aangevuld door het Algemeen Dagblad en het VSB fonds.

Werk In Uitvoering i.s.m. Wolfert van Borselen scholengroep

1997-2002

Op middelbare scholen werden improvisatie shows en workshops gegeven met als thema Sociale veiligheid. Werk in uitvoering was een theaterproject met leerlingen van de Wolfert van Borselen scholengemeenschap. Een school waar Kathie ruim 12 jaar aan verbonden geweest is als dramadocent. Improvisatietoneel werd gebruikt om sociale vaardigheden te bevorderen op een creatieve manier. Eén van de voorstellingen werd gemaakt met kinderen uit de Internationale Schakelklas in samenwerking met de Hogeschool Utrecht. De andere foto is van de Festival of Light show die werd uitgevoerd op The International School of Rotterdam.

Improvisatie Shows op VO Scholen

1997-2003

Opdracht Theater

1996 - 2000

 * Workshops en Improvisatie shows voor het bedrijfsleven

 * maatschappelijk thema shows; voorlichting gecombineerd met vermaak

Lawine i.s.m. SKVR toert met het Manivelle Theater langs basisscholen in Rotterdam.

1996

Medeoprichters van Dresden Mediclowns

1996

 

i.s.m. de Hogeschool Utrecht gaf Kathie diStefano een serie

1995-1996



* post HBO Improvisatie workshops voor docenten  

* Keith Johnstone Masterclass Nederland

Theater Sports shows maandelijks in Theater het Kapelletje

1993

 

Teatro Fantastico (voorloper van de Parade), hier organiseert Lawine het 1ste International Theater Sport Toernooi in Nederland

1990

Bij het evenement Teatro Fantastico had Lawine een eigen tent waar Theatersport voorstellingen werden gegeven. Tevens voerden ze het theaterstuk voor kinderen Het Verhaal van Grote Zwamneus op. Het hoogtepunt was het bezoek van Engelse Theatersporters met wie een internationale wedstrijd werd gehouden.

Theater Sport wekelijks shows in Thelonius jazzclub Rotterdam

1987

 

Theater Sport Lawine gaat van start

1986-2000

Lawine was de eerste Theatersport groep in Nederland en introduceerde deze vorm van improvisatietheater met een openbare voorstelling in de Lawine Studio in Rotterdam. Tussen 1986 en 2000 speelde zij maandelijks, zo niet wekelijks in de omgeving van Rotterdam, tevens toerden ze door heel Nederland en Europa. Ook werd er opgetreden in Canada en Amerika. Tijdens deze periode worden ook workshops gegeven met de oprichter van Theatersport : Keith Johnstone.

Theatergroep Lawine werd gesticht door Kathie diStefano & Aloysius van Saus

1986

Stichting Lawine was opgericht met als eerste show kindertheater voorstellingen 'De Reus en de Doos'. Daarna volgt een serie kindertheater shows, 25 jaar lang, met hoofd personages 'Kettie de Klown & Bartje'.

Aloysius van Saus en Kathie diStefano vinden elkaar

Janus Circus travelling theater troupe

1982

Het Janus circus is een rondreizende theatershow met spelers uit Engeland, Belgie, Amerika en Nederland. Het circus toert door Frankrijk, Belgie, Slovenie, Kroatie en Nederland. Kathie diStefano, van oorsprong Amerikaanse, speelt voor clown en Aloysius
 van Saus is de spreekstalmeester.