Strict Standards: Declaration of JParameter::loadSetupFile() should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /var/www/vhosts/stichtinglawine.nl/httpdocs/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0

Het Wijk Journaal 2013

Het Wijk Journaal show was het hoogtepunt van het project Heijplaat Verbindt met Duurzaam Theater. Clubgebouw de Kolk, waar de shows plaats hebben gevonden op 1 en 2 februari waren druk bezocht. Het was een feestelijk gebeuren. Mensen kwamen bij elkaar, theater werd omarmd, nieuwe verbindingen gingen ontstaan en bestand wijkorganisatie werden verstevigd. De spelers, vrijwilligers, directe en indirecte betrokkenen werden verrast door hoeveel Heijplaaters werden gemobiliseerd en ingezet.

Building Community Through Theater

Maanden vooraf de shows waren er veel bijeenkomsten voor brainstorm- en schrijfsessies om nieuwsitems en scène ideeën voor de tekst te creëren. Er ontstond vrij snel een mooie werksfeer en de repetities werden steeds drukker. Het was mooi om clubhuis de Kolk, gevestigd midden in het wijk, weer te zien als ontmoetingsplek met betrokken medewerkers en vrijwilligers.

Spin off projects:

Het was super om te merken hoe dit project heeft mensen geïnspireerd om dingen zelf te ondernemen. Een Heijplaat Groen vrijwilligster heeft het zo naar haar zin dat ze heeft besloten om zelf een wijk activiteit te organiseren. Heijplaat Groen juicht dit actie toe en zal steun en advies bieden aan de Ruilpunt Loterij 2014 die later in het voorjaar word gehouden.

De Klaver Heijplaat schooltuin heeft ook in Het Wijk Journaal in de picture gestaan. Bij de shows is er geld opgehaald door de Heijplaat Groen spelers en vrijwilligers. Het resultaat is een donatie aan de schooltuin van 225 euro’s.

{gallery}Heijplaat_Groen/Wijkjournaal_2013/wijkjournaal_2013-14_gallery{/gallery}

 

  nov 2013
 

Beste Heijplaat Groen Spelers,

 Hier volgt een update wat betreft ons toneelstuk.  

het wijk journaal nieuwe planningHet lijkt erop dat het probleem in de Kolk is verholpen. Ik ben er een keer geweest om posters op de deur te hangen met de boodschap dat de show niet door ging, en op een ander tijdstip om spullen op te halen. Beide keren was de Kolk droog. Het leek erop dat na het afblazen van Het Wijk Journaal men in actie is gekomen want een loodgieter is geweest en reparaties zijn uitgevoerd. Ik ga door met onderzoeken naar de huidige stand van zaken rondom de lekkage, maar mijn gevoel zegt dat het mogelijk is om onze show in de Kolk door te laten gaan op zaterdagavond 1 en zondagmiddag 2 februari 2014.

Plan B

Als er weer iets raars gebeurt, een paar weken of dagen voor de show, zal ik een plan B in werking stellen zodat de show gewoon kan doorgaan. Ik heb met de buurt- en speeltuinvereniging hierover gesproken en als het niet mogelijk is om in de Kolk te spelen zijn wij welkom in het buurthuis. Als het zover komt kunnen wij de hele vrijdag krijgen om op te bouwen en evt. losse scènes te oefenen. Vrijdagavond kunnen wij een generale repetitie doen (zonder andere activiteiten van het buurthuis) en zat. & zondag kunnen wij onze shows daar spelen. Ik heb ook afgesproken dat als Het Wijk Journaal in de Kolk kan plaatsvinden, wij stoelen van hen kunnen lenen. Er zijn momenteel maar zo’n 25 stoelen in de Kolk.

Ik ben ook bezig om te onderzoeken of het mogelijk is om de show op de RDM Campus te laten plaatsvinden. Ik kan mij voorstellen dat het even kan duren voordat wij antwoord krijgen op dit verzoek, maar het is gestart. Tot nu toe heb ik contact met Peter Blokdijk en Gabrielle Muris hierover, maar mijn eerste indrukken zijn dat dat toch lastig is i.v.m. het feit dat ze normaal gesproken dicht zijn in het weekend.

Nieuwe Planning Januari 2014

Wij waren behoorlijk ver met ons voorbereiding voor de show, maar nog niet helemaal. Om de show af te maken stel ik voor om alle scènes twee keer apart te oefenen. Daarna volgt een technische doorloop en generale repetitie waar iedereen voor nodig is. Het is mijn mening dat als wij dit doen wij helemaal klaar zijn voor de show.

Ik doe mijn best om alle benodigde showspullen (decor, attributen, geluid, etc) aanwezig te hebben bij de eerste repetitie in begin januari, en ik stel voor dat de spelers die uiteindelijk zonder tekst willen spelen, de tekst uit hun hoofd weten als wij de draad weer op pikken. Maar voor de duidelijkheid, als men z'n tekst wil improviseren, of met een spiekbrief werken tijdens de show, geen probleem. Er is echt iets voor te zeggen voor deze manier van spelen. Belangrijkste is dat iedereen kiest voor een manier die bij hen past en de rest is daarop voorbereid. Zie andere kant voor de nieuwe planning, ik heb het zo gepland dat ook als een repetitie onverwachts wegvalt dat wij tijd hebben om die in te halen.

Vanaf 25 november ben ik in Amerika tot vlak voor de feestdagen. Je kunt mij gerust bellen of mailen tussen de feestdagen en wanneer wij weer de draad op gaan pakken op 8 januari.

Ik hoor graag z.s.m. als men akkoord gaat met de nieuwe planning, of willen iets aanpassen.

Het Wijk Journaal Planning 2014

wo 8 jan               14:00 - 15:00               Sc. 1 Waar Wordt Kleding Gemaakt

middag                        15:00 - 16:00               Sc. 3 Het Kado & Dames op de Bank

vrij 10 jan                   14:00 – 15:00              Presentatie & Sc. 5 Romeo & Julia

middag

ma 13 jan                    19:00 – 19:45              Sc. 2 Mobiele Telefoons

avond                           19:45 – 20:45              Koster Scènes A & B

                                          20:00 – 21:00              Nieuwslezers

wo 15 jan                   14:00 - 15:00               Sc. 1 Waar Wordt Kleding Gemaakt

middag                         15:00 - 16:00               Sc. 3 Het Kado & Dames op de Bank

wo 15 jan                    19:30 – 20:45              Heijplaat Energie Neutraal 2020

avond

ma 20 jan                    19:00 – 19:45              Sc. 2 Mobiele Telefoons

avond                           19:45 – 21:00              Koster Scènes A & B; Nieuwslezers

                                              + Mode Show met tips

wo 22 jan                    14:00 – 16:00             extra sessie indien nodig

middag

 

wo 22 jan                    19:30 – 20:45              Heijplaat Energie Neutraal 2020

avond

ma 27 jan                    19:00 – 19:30              Sc. 4 Plastic op Heijplaat

avond                            19:30 – 21:30              Doorloop Alle Scènes, iedereen nodig

wo 29 jan                   14:00 – 15:00              presentatie Romeo & Julia (of op vrij om 14uur) middag

vrij 31 jan                   19:30 – 21:30              Generale Repetitie, iedereen nodig

avond

za 1 feb                     19:30                          spelers aanwezig

                                         20:00 – 21:00             Show Time

zo 2 feb                     13:30                          spelers aanwezig

                                         14:00 - 16:30              Show Tim, Receptie & Clean up

 

Oude berichten:

   6 november 2013

Beste leden, buurtbewoners en voor de mensen die al kaartjes hadden gekocht of gereserveerd voor "Het Wijk Journaal". Helaas moeten wij u mededelen dat onze voorstelling "Het Wijk Journaal" voor nov 2013 is uitgesteld vanwege lekkage in de Kolk.Binnenkort mededelen wij wanneer de voorstelling plaats zal nemen en of we een andere locatie gebruiken. Met vriendelijke groet Heijplaat Groen.

het wijk journaal uitgesteld

    1 november 2013

Beste Heijplaat Groen Vrienden & Contacten,
Het is zo ver, de kaartjes liggen klaar voor de verkoop.

een show voor en door bewoners van Heijplaat over Duurzaamheid

€ 2,00 voor volwassen en € 1,00 voor kinderen ten baten van de Klaver-Heijplaat Schooltuin

Het Wijk Journaalvindt plaats in de Kolk, Courzandsestraat 51, op de Heijplaat
Kaartjes zijn te kopen via de onderstaande spelers en productie medewerkers:

Corrie v. Rietschoten, Truus Koster, Roza Roos, Gerda de Hoog, Els Rutjes, Elly Visschraper,
Coby Mallens, Ida de Haan, Mariska van Oostveen, Carola van Dam, Coby v.d. Schee, Nico Prins,
Josephine Sturial, Diny v.d. Stoep, Esam Hasem, Kaylee Kruithof, Chaihir Antonia en Sandra Groen.

Kaartjes zijn ook verkrijgbaar via Stg. Lawine, de Heijplaat Groen hoofdkwartier:
Quarantaineweg 1, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   010-4292518.

Met Vriendelijke Groeten,
Kathie diStefano
het wijk journaal 72