Nieuws item: Dag van de Duurzaamheid

Lawine's-Dag-van-de-Duurzaamheid-2023
Lawine's-Dag-van-de-Duurzaamheid-2023

Op de Dag van de Duurzaamheid 🌍 ontplooit Lawine verschillende initiatieven op meerdere locaties in de gemeente Vlaardingen 🏫🏢. Het betreft KC Het Visnet en het Geuzencollege 📚🎒. Reeds bekende scholen die regelmatig bezocht worden door Lawine. De betrokkenheid bij belangrijke vraagstukken van het onderwijs staat centraal 🧑‍🏫. Bijvoorbeeld, in Het Visnet gaat het “Promo Team” actief aan de slag met thema’s als zwerfafvalbestrijding in de buurt 🚯. Opvallend is dat diverse leerlingen gepassioneerd bezig zijn en specifieke posters hebben ontworpen voor buurtbewoners om op te hangen, wat al resulteert in een significante vermindering van zwerfafval. 📢🌱

Wat betreft het Geuzencollege wordt duurzaamheid op een brede manier aangepakt 🌱. In dit geval verzorgt Lawine interactieve workshops voor alle leerlingen in het eerste en tweede jaar waarin ze spelenderwijs kennismaken met onderwerpen zoals afvalvermindering, recycling en duurzaam winkelen ♻️🛒. Met behulp van innovatieve recyclingproducten en leuke opdrachten krijgen leerlingen hierbij een andere kijk op ‘afval’, namelijk dat het eigenlijk waardevol kan zijn 💡.

Lawine heeft bewust gekozen voor een speelse aanpak om zo leerlingen plezierig bewust te maken van de noodzakelijkheid rondom effectief afvalbeheer “Think global, act local” 🌍 vormt dan ook telkens een terugkerend thema in de lessen die Lawine geeft over afval en recycling 🔄.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.